dimecres, 28 de maig de 2008

Congres Mundial del PetroliEn resposta al Congrés Mundial del Petroli que es celebrarà a Madrid entre els próxims 29 de juny i 3 de juliol, convoquem a totes les entitats catalanes a participar i donar suport al ENCUENTRO SOCIAL ALTERNATIVO - ESAP que es celebrarà a Madrid entre el 27 i 29 de juny.

Per primera vegada a l'estat espanyol, es celebra a Madrid (IFEMA) del 29 de juny al 3 de juliol el 19è Congrés Mundial del Petroli, en el que participaran caps d'Estat, representants de governs, directius de petroleres com Repsol, Exxon, Petrobrás, BP, Chevron…, a més d'altres empreses energètiques. Seran més de 4000 delegats que treballaran sobre 4 àrees: upstream (extracció), downstream i petroquímica (refinatge i demés), gas natural i renovables i gestió industrial.

Les corporacions petroleres, amb la complicitat dels governs i organismes internacionals desencadenen multitud de guerres, agressions a pobles, desastres naturals…per obtenir enormes beneficis espoliant els recursos naturals dels països on es troben assentades.

Com que la "cimera del petroli" sembla voler ocultar totes aquestes injustícies i fer-se un rentat d'imatge, els moviments socials volem respondre organitzant una TROBADA SOCIAL ALTERNATIVA AL PETROLI (ESAP per les sigles en castellà) on donar a conèixer, formar-nos i debatre sobre els impactes i les polítiques d'aquestes transnacionals, buscant també alternatives a la dependència del petroli, que està al centre d'un model de consum irresponsable i insostenible.

Durant els mesos previs a l'esdeveniment, estem celebrant reunions d'àmbit local i estatal per definir els continguts i les accions que durem a terme, coincidint amb el Congrés. Per aquest motiu,CONVIDEM A TOTA PERSONA O MOVIMENT SOCIAL a formar part activa en aquesta Trobada: organitzant manifestacions, tallers…, a Madrid o a les vostres ciutats, o difonent la informació que rebeu, per fer sentir, una vegada més, la nostra veu contra la injustícia.

NO MÉS SANG PER PETROLI!

Per més informació contacta amb nosaltres a www.19wpc.org

com donar suport?

  • difonent i convocant als moviments socials catalans: estem organitzant i movilitzant a les entitats i persones individuals per participar en el ESAP i facilitar el viatge i estada a Madrid. Ajuda'ns a incrementar la societat catalana què hi serem presents!
  • adherint-vos a la plataforma: entreu a www.19wpc.org i envieu el vostre logo. Es demana que les adhesions incloguin un suport econòmic, aportació que ajudarà a finançar totes les activitats del ESAP i la seva difusió.
  • proposant tallers a Madrid: com veureu a la web, s'estan organitzant tallers basant-nos en els tres eixos temàtics establerts per consens (impactes/estartègies/alternatives). Podeu proposar-ne de nous o afegir-vos als que ja estan proposats. La data límit per proposar-ne és l'1 de juny. També podeu enviar vídeos per penjar a la web.
  • organitzant activitats a Catalunya: a banda de les activitats centrals a Madrid, els delegats del congrés mundial del petroli realitzaran diferents visites en els dies previs i posteriors al Congrés. És una bona oportunitat per organitzar accions puntuals i demostrar que enlloc on vagin denunciem la injustícia i els abusos de les seves empreses.

*Entitats catalanes que ja hi participen activament (ESAP-NUCLI CATALÀ): CEA-Centre d'Estudis Africans / ESF-Enginyeria Sense Fronteres / Plataforma Aturem la Guerra / Campanya Qui deu a Qui? / ODG-Observatori del Deute en la Globalització / Campanya Repsol mata / VSF-Veterinaris Sense Fronteres / Entesa pel decreixement / Col·lectiu Maloka / Endavant